Airbrush pisztolyok, kompresszor

Főztjeim:
Lacisajt saláta (hamarosnan)Linkek:
 
 

Csokis muffin

A rántotta után elsőként muffint tudtam készíteni, és talán ennek a sütinek köszönhető az a sikerélmény, ami kedvet csinált nekem a további főzőcskézésekhez.
Először egy recept könyvből csináltam meg ezt a finomságot, majd kisebb nagyobb átalakítások után nyerte el végső összetételét. A legjobb eredményt 1 napig rumban áztatott meggyel, és szerencsi étcsokoládé darabokkal értem el!
Kezdőknek nagyon ajánlom, hiszen egyszerű, gyors és persze nagyon finom sütemény!

A muffén készítés nagyon egyszerű, de könnyen el is lehet rontani. Nagyon fontos, hogy a száraz, és a nedves anyagokat külön készítsük elő, és csak közvetlenül a sütőformába helyezés előtt keverjük össze azokat.

Előkészületek:

30-40 szem magozott meggybefőttet teszel egy kis edénybe, majd felöntöd sütőrummal, és egy kevés rumaromát csepegtetsz hozzá. A rumban úszó meggyszemeket hűtőbe helyezed minimum 2-3 órára, de ha van rá lehetőség, egy egész napra.
Egy teflon muffin sütőformát (12 darabos) margarinnal megkenegetsz, és beteszed a mélyhűtőbe. (A szilikon sütőforma szerintem borzalmas, nem ajánlom.)

Hozzávalók:

Szárazanyagok:

- 270g finomliszt
- 200g Szerencsi Étcsokoládé változatos méretre vágva (egészen aprótól a 4-6 milliméteresekig.)
- 1 kis tasak sütőpor
- fél teáskanál szódabikarbóna

Nedves anyagok:

1 tojás
150g kristálycukor
1 deciliter étolaj
2 activia danone natúrjoghurt
30-40 szem rumban áztatott lecsepegtetett magozott meggybefőtt

A sütőt felmelegíted 180 fokra, majd összekevered a nedves, és a száraz anyagokat. Célszerű a nedveshez önteni a szárazat. Eleinte azt fogod hinni, hogy nem tudod összekeverni, mert kevés a nedvesség, de kis munkával össze lehet zatyulni tésztává.
A hűtőből kiveszed a sütőformát, majd hamar belepakolod egyenlően elosztva a tésztát.Amint ezzel megvagy, gyorsan beteszed a sütőbe. A tészta először kicsit elterül, majd ha elkezd dagadni, és kirepedezni. Körülbelül 20 percet kell sütnöd amíg elkészül.Érdemes kihűlt állapotban fogyasztani, ugyanis a csoki ilyenkor újra finom ropogóssá válik!

 
Szerkesztő: Pap László Email: lszlp2625@gmail.com